GreatAuPair - Waar zorgverleners en gezinnen click ™ klikken. Kinderopvang Jobs & verzorgers: Nanny, Oppas, Au Pair, Huisdieroppas, Huishouden, Tutor, Persoonlijke assistent en Senior Care.

Aupair Visa Duitsland - Au Pair-programma in Duitsland

Aupair Visa

In de regel hebben alle buitenlanders een visum nodig voor een verblijf van meer dan drie maanden of voor een verblijf dat leidt tot een baan. Vrijstellingen zijn van toepassing op EU- en EER-burgers (Europese Economische Ruimte) en Zwitserse onderdanen.

Buitenlandse au pairs moeten minimaal 18 jaar oud zijn (17 indien afkomstig uit de EU of Zwitserland). Minderjarigen hebben schriftelijke toestemming van een wettelijke vertegenwoordiger nodig. Buitenlandse au pairs die niet afkomstig zijn van burgers van de Europese Unie, EER (Europese Economische Ruimte) en Zwitserse onderdanen mogen niet ouder zijn dan 24 op aanvraag van het visum. Het is niet langer nodig om een ​​Au Pair in Duitsland te laten registreren bij een agentschap. Au Pairs en gastgezinnen kunnen rechtstreeks een contract met elkaar sluiten. Au Pairs kan worden getrouwd.

In Duitsland worden au pairs € 260 / maand betaald, voor 30 werkuren per week, tot 6 uren per dag. Alle transport- en Visa-kosten vallen onder de verantwoordelijkheid van de Aupair. Sommige families kunnen ermee instemmen om bij te dragen, maar dit is geen vereiste. De aupair moet minimaal vier vrije avonden per week hebben en minimaal één vrije zondag per maand.

Au pair-visa zijn minimaal zes maanden tot een jaar, maar kunnen niet langer dan een jaar blijven. Na elke volledige maand werk hebben ze recht op twee dagen vakantie. Als een ouder een heel jaar blijft, heeft hij recht op 4 weken vakantietijd.

Gezinnen zijn verplicht een verzekering te betalen in geval van ziekte, zwangerschap en bevalling of ongevallen. Als de aupair van buiten de EU is, moet ten minste één lid van het gastgezin de Duitse of EU / Zwitserse nationaliteit hebben. In aanmerking komende gezinnen zijn alleenstaande ouders, getrouwde en ongehuwde paren en geregistreerde paren van hetzelfde geslacht. Twee au pairs kunnen voor hetzelfde gezin werken als vier of meer kinderen onder 18 in het huishouden wonen.

Au pairs hebben een niveau van A2 Duits van een Goethe-Instituut of een vergelijkbare kwalificatie nodig. Au-Pairs die een VISA nodig hebben, moeten hun Duitse kennis bewijzen wanneer ze deze aanvragen bij de lokale ambassade, maar mensen uit de VS, Canada, Zwitserland en de EU die geen VISA nodig hebben, moeten dat doen wanneer ze een werkvergunning als Au-Pair. Ze moeten een certificaat van hun Duitse kennis hebben of anders zal het niveau van Duits worden getest door het Arbeidsbureau zelf. Het Goethe-Instituut biedt een test om te zien of u zou slagen voor een A2-examen. Au Pairs zijn verantwoordelijk voor het betalen van hun eigen taalcursussen, hoewel sommige families kunnen bijdragen aan de kosten.

Buitenlandse au pairs die geen lid zijn van een lidstaat van de Europese Unie (EU), hebben een verblijfsvergunning en een werkvergunning nodig voor de Bondsrepubliek Duitsland. De verblijfsvergunning moet voor vertrek worden aangevraagd bij de verantwoordelijke Duitse vertegenwoordiging in het buitenland (dat wil zeggen de ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland of een regionaal verantwoordelijk consulaat) in de vorm van een visum. De lokale Ausländerbehörde is de organisatie waarmee contact moet worden opgenomen.

Au Pairs uit Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten mogen zonder visum binnenkomen, hoewel ze nog steeds een aanvraag moeten indienen. Informeer bij de Duitse ambassade en het Duitse consulaat voor meer informatie.

Het inreisvisum vereist de voorafgaande goedkeuring van de lokale overheid voor buitenlanders in de woonplaats van het gastgezin. De werkvergunning wordt op verzoek verstrekt door het lokaal verantwoordelijke arbeidsbureau. Het veronderstelt de aanwezigheid van een geldige verblijfsvergunning of hun belofte. Au pairs die geen burgers van de Europese Unie zijn, hebben een geldig paspoort van hun land van herkomst nodig voor de toegang en voor de duur van het beoogde verblijf. Het wordt aanbevolen om het visum zo vroeg mogelijk voor de beoogde startdatum aan te vragen, omdat de verwerking van een visum tijd kost.

Burgers van de Europese Unie hebben alleen een geldige identiteitskaart nodig voor de duur van hun verblijf.

Burgers van Bulgarije en Roemenië hebben geen visum of verblijfsvergunning nodig om ouder te worden, alleen een paspoort is nodig.

Visumkosteninformatie vindt u hier.

Aanvraagformulieren voor verblijfsvergunningen en Schengenvisa zijn hier te vinden.

Werkvakantie

Burgers uit Australië, Japan en Nieuw-Zeeland kunnen een Working Holiday Visa aanvragen. Aanvragers moeten tussen de 18 en 30 zijn en kunnen maximaal een jaar blijven. Elke taak is echter beperkt tot maximaal 3 maanden.

Kandidaten moeten:

  • Wees 18 en 30 jaar
  • Niet vergezeld door kinderen
  • Heb een geldig paspoort
  • Bewijs van voldoende geld voor de eerste drie maanden
  • Beschikken over retour vliegtickets of gelijkwaardige fondsen
  • Toon bewijs van ziekteverzekering geldig in Duitsland voor de duur van het verblijf.

Klik hieronder op het land waar u vandaan komt:

Nieuw Zeeland

Australië

Japan

Mobiliteitsprogramma voor jongeren voor Canadezen

Canadezen in de leeftijd van 18 en 35 kunnen een vereenvoudigde werkvergunning aanvragen in het kader van het "Youth Mobility Program" voor studie, reizen of werk. Het visum kan alleen worden afgegeven in Canada, verlenging of herhalingen zijn niet toegestaan.

Kandidaten moeten:

  • Ingeschreven zijn bij een post-secundaire instelling
  • Zorg voor een schriftelijke vacature van een werkgever in Duitsland voordat u Canada verlaat.
  • Een praktische kennis van het Duits kunnen aantonen.

Aanvullende informatie is te vinden op de Duitse ambassade.

leerlingen

Een werkvisum is inbegrepen in uw studentenvisum, als u als student bent toegelaten tot Duitsland. Studenten uit niet-EU-landen mogen echter maximaal drie maanden tijdens het semester werken, wat betekent 90 dagen (= acht uur per dag) per jaar of 180 halve dagen (= vier uur per dag) per jaar.

Als je wilt studeren, moet je een nationaal visum aanvragen om te studeren (studentenvisum). U moet de volgende papieren en documenten voorleggen aan de relevante Duitse ambassade of consulaat in uw land):

  • toelatingsbrief van een Duitse universiteit,
  • ziektekostenverzekering,
  • bewijs van behaalde academische credits of behaalde examens,
  • bewijs van uw Duitse taalvaardigheid of van uw plannen om een ​​taalcursus in Duitsland te volgen,
  • documenten die aantonen hoe u van plan bent uw uitgaven voor levensonderhoud te financieren terwijl u studeert (of een bewijs van voldoende financiële middelen).

Aanvragers van studenten die nog niet zijn toegelaten tot een Duitse universiteit, kunnen een studentenvisum aanvragen. Dit is drie maanden geldig en kan worden omgezet in een verblijfsvergunning met als doel studeren nadat je bent toegelaten tot een instelling voor hoger onderwijs.

Buitenlandse studenten die geen EU- of EER-onderdaan zijn - moeten, na aankomst in Duitsland en na aanmelding bij de registratieautoriteit, naar de vreemdelingenautoriteit in hun universiteitsstad gaan om een ​​verblijfsvergunning aan te vragen voor hun studie.

De autoriteit van de vreemdeling vereist dat u de volgende documenten meeneemt:

  • Uw bevestiging van registratie afgegeven door de registratieautoriteit
  • Bewijs dat u een particuliere of wettelijke (openbare) ziektekostenverzekering hebt
  • Studenten-ID-kaart van je universiteit
  • Mogelijk een bewijs van voldoende financiële middelen - indien nog niet geverifieerd toen het visum werd afgegeven
  • Geldig paspoort
  • Geld om de verblijfsvergunning te betalen (vraag uw vreemdelingen autoriteit van tevoren hoeveel de tarieven zijn).

Klik hier voor meer informatie.

SLUITEN X